Qui sóc?

Pau RicomàVaig néixer a Tarragona el 5 de desembre de 1957. Estic casat des de fa 32 anys i sóc pare d’un fill i una filla. Des de fa poc més d’un any puc gaudir d’una nova experiència, ser avi d’en Roc. Un avi jove.

Em vaig fer gran jugant al carrer, com feien els infants en aquella època.  Recordo les tardes d’estiu i els interminables partits de futbol, fent servir els bancs de pedra de la Rambla com a porteries. Vaig començar a estudiar al Col·legi Sagrat Cor, quan encara estava al carrer August. Vaig inaugurar dues escoles: l’actual Sagrat Cor i el Col·legi Sant Pau. Tarragona vivia llavors un procés accelerat de creixement i transformació. Vaig fer el Batxillerat Superior al Seminari. Després de fer dos anys estudiant Filosofia, em vaig passar a la Història, llicenciant-me en Història General i Geografia a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. També he cursat estudis de Sociologia a la UNED. Vaig participar en el llibre La província de Tarragona durant el franquisme (1936-1976), amb el treball Tarragona. Gener de 1976. El primer alcalde franquista electe. Publicat pel CEHS Guilllem Oliver, sota la coordinació de Josep Sànchez Cervelló.

Quan tenia 18 anys, vaig viatjar per Europa amb l’Interrail. Vaig passar per París, Amsterdam i vaig arribar a Estocolm, creuant Europa i baixant fins a Venècia i Roma. Va ser un viatge per obrir els ulls i veure més enllà de l’Espanya que llavors encara vivia sota el franquisme, un règim decadent, però encara una dictadura on es perseguia la democràcia i s’executaven persones.

Treballo des de l’any 1981 a Caixa Tarragona, l’actual CatalunyaCaixa. Vaig ser director d’oficina a Salou i Tarragona abans de tenir responsabilitats sindicals. Vaig ser fundador del Sindicat d’Empleats de Caixa Tarragona. He estat president del Comitè d’Empresa de Caixa Tarragona. Actualment formo part del secretariat del Sindicat d’Estalvi de Catalunya.

Milito a Esquerra Republicana de Catalunya des de l’any 2000 i he assumit diverses responsabilitats dins del partit. He estat secretari d’organització de la secció local de Tarragona, president comarcal del Tarragonès, conseller nacional i president d’ERC a Tarragona. Entre els anys 2007 i 2011 vaig ser president de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, des d’on vaig crear la Tarragona Film Office. Ara assumeixo el repte més important: ser el candidat a l’alcaldia de Tarragona del meu partit. Tinc la sensació d’haver viscut bastant i també de tenir encara molt per viure. Vull dedicar l’experiència adquirida i aquesta il·lusió a la meva ciutat, Tarragona.

Porto molts anys vinculat al teixit  associatiu ciutadà. Des de l’any 1984 formo part de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i n’he estat president. He estat membre del patronat de la Fundació Topromi. Sóc soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, del Centre d’Estudis Històrics i Socials Guillem Oliver, d’Intermon-Oxfam, del Club Gimnàstic amb el número 126, de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural i de Plataforma per la Llengua. He participat a la processó de Setmana Santa com a portador dels misteris de Nostre Pare Jesús de la Passió i la Soledat, de la confraria de la Sang.

M’agrada escriure. He publicat articles en diferents mitjans impresos i digitals, entre d’altres Més Tarragona, Diari de Tarragona, El Punt, El Periódico de Catalunya, i digitals com Tarragona21, El Jornal, Del Camp, Circ de Tarragona, República Checa i Tot Tarragona. La major part dels articles dels dos darrers anys els podeu trobar al blog alloqueespublic.blogspot.com. La cultura i la política són els temes que més hi he tractat.

Sóc usuari actiu de les xarxes socials i em podeu trobar a Facebook, Twitter i Instagram. M’agrada llegir novel·la negra i llibres relacionats amb el món de la comunicació i també la música. Sóc de gustos ben eclèctics: Ramones, Lou Reed, Raimon, soul, però també música clàssica. Us podeu fer una idea de com són de variats aquests gustos  donant un cop d’ull a les meves playlists de Spotify. Quan tinc temps per perdre i fa bo, em trobareu a la Platja Llarga. En sóc un enamorat.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s