Construint una nova ciutat i un nou país

votacio pau ricomàEl primer article després de les eleccions no pot començar sinó amb un agraïment sincer a totes les persones que ens van donar suport a través del seu vot el passat 24 de maig, fent possible el millor resultat d’ERC en unes eleccions municipals a Tarragona des dels anys 30 del segle passat. Agraïment que estenc a totes aquelles persones que d’una manera o altra ens han ajudat als darrers anys, de manera especial als darrers mesos, i de manera molt especial als que provinent del Moviment d’Esquerres i del Moviment Demòcrata Català han compartit amb la gent d’ERC tants esforços.

La primera clau que ens deixa les eleccions és que el panorama polític a l’Ajuntament de Tarragona ha canviat molt. El PSC, o podríem dir el “ballesterisme” per la forma en què han amagat les seves sigles durant la campanya, s’ha quedat molt lluny de la majoria absoluta i necessitarà dos partits més per conformar majoria.

La segona clau és que entre els tres partits que s’han repartit les decisions, o podríem dir la manca de decisions, durant els quatre anys més insulsos i letàrgics políticament des de la restauració dels ajuntaments democràtics, han perdut 10 regidors. Poca broma. De res els ha servit el “pacte de la por” de no compartir debats ni fotografies amb altres forces durant la campanya.

S’obre, per tant, un escenari nou, amb força presència nítidament independentista a l’Ajuntament de Tarragona i amb noves exigències de transparència i participació. És l’hora de la coresponsabilització dels ciutadans i de les entitats en tots els afers que els incumbeixen. És l’hora del dret a decidir, sobre aquells afers quotidians que condicionen la nostra vida i el nostre entorn i sobre els marcs polítics dins dels quals volem desenvolupar les nostres vides.

El republicanisme és precisament això, defensar la dimensió cívica del ciutadà, el seu compromís amb la construcció de la comunitat en què viu. És a aquest compromís polític al qual els regidors elegits a la candidatura ERC-MES-MDC dedicarem els pròxims quatre anys a l’Ajuntament. Amb la convicció que el sotrac que hem viscut en aquestes eleccions municipals és només això, un primer sotrac, i que el mapa municipal està molt lluny d’haver quedat fixat.

Se’ns obren nous reptes, alguns enormes. A l’horitzó, al 27 de setembre unes eleccions que tindran conseqüències en la mesura que la gent expressi que vol que tinguin conseqüències, perquè en democràcia és la voluntat de la gent la que fa que les coses canviïn i que les societats avancin. El nou escenari que neixi de les eleccions de setembre mesurarà la capacitat de cada partit representat a l’Ajuntament i es podrà comprovar si una majoria aplegada al voltant d’una persona, amagant les seves sigles del PSC, tindrà prou força per tenir un paper destacat en el marc que es creï.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s