Ricomà adverteix als que van votar el 9-N del perill d’un Ajuntament de Tarragona que dificulti el procés

ricomà alabart puigL’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) a Tarragona, Pau Ricomà,  ha acabat la campanya electoral fent una apel·lació al vot útil perquè “Tarragona sigui un actor principal en el procés cap a la independència que està vivint Catalunya” i ha advertit “del perill que de les eleccions del 24 de maig en surti un govern que dificulti el procés independentista.” Ricomà ha apel·lat directament als 23.536 tarragonins i tarragonines que el 9 de novembre van votar Sí Sí al procés de participació per la independència de Catalunya perquè no votin a les eleccions municipals una opció unionista.

Ricomà ha recordat les traves que va posar el govern socialista encapçalat per l’alcalde Ballesteros al procés participatiu del 9-N i la participació d’alguns dels seus regidors en l’acte unionista convocat per Societat Civil Catalana el darrer 11 de setembre. Ha assenyalat que la situació es pot agreujar si surt una majoria espanyolista a les urnes i que “ERC-MES-MDC és l’antídot davant d’aquest perill.”

El candidat independentista ha destacat la importància de les eleccions municipals d’aquest diumenge i ha assenyalat que els Ajuntaments tindran un paper cabdal en el procés d’independència de Catalunya. Ricomà ha recordat les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931, que van acabar provocant un canvi de règim a l’Estat Espanyol i on Esquerra Republicana de Catalunya, fundada només uns dies abans va aconseguir un gran resultat guanyant els comicis.

Tarragona, Ciutat Universitària

L’alcaldable d’ERC-MES-MDC ha apostat perquè Tarragona es converteixi en ciutat universitària. “Tenim totes les condicions. Tenim una universitat amb una gran trajectòria, arrelada a la ciutat i al territori, teixit empresarial, serveis, bon clima, bona situació geogràfica”, ha afirmat Ricomà, que ha assenyalat que “ens cal creure’ns que ho podem ser i posar les màximes facilitats als estudiants i als docents, estrenyent els lligams ciutat-universitat per tenir més clares les necessitats dels estudiants.”

Ricomà ha apuntat diverses propostes per aconseguir-ho: “Obrir sales d’estudis en horaris més amplis, les residències i pisos per estudiants, crear i millorar els descomptes en la mobilitat, en els equipaments municipals, instal·lacions esportives.” “Si esdevenim una veritable ciutat universitària, aconseguirem que més estudiants de fora que resideixin a la ciutat i hi consumeixin serveis, visites dels seus familiars. I que es plantegin quedar-se a la ciutat un cop acabin la trajectòria docent com a treballadors o emprenedors. I finalment, retenir el talent i augmentar encara més el prestigi de la nostra universitat”, ha apuntat Ricomà

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s