ERC-MES-MDC responsabilitza l’alcalde i l’Estat del lamentable estat de les infraestructures ferroviàries a la ciutat

estacio trenL’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) a Tarragona, Pau Ricomà,  ha criticat durament l’estat de les infraestructures ferroviàries a la ciutat i l’ha qualificat de “lamentable”. Ricomà ha responsabilitzat “la manca de contundència de l’alcalde Ballesteros i l’incompliment crònic dels compromisos adquirits per l’Estat amb Tarragona d’aquesta situació”, que es reflecteix en quatre elements bàsics:

-L’Estació de Tarragona, que es troba en un estat lamentable tot i ser la segona de Catalunya en nombre de viatgers i amb greus problemes d’accessibilitat.

-El retard de l’arribada de l’ample de via europeu a la ciutat, que provoca una manca de competitivitat. La pèrdua d’inversions com la de Daimler al Port i els avisos de la indústria química demostren aquesta greu situació.

-Incompliment per part de l’Estat de la construcció del pas subterrani al passeig de l’Estació, que ha de substituir l’eliminació del de la plaça dels Carros, cosa que ha provocat un augment del trànsit al carrer Reial, amb més contaminació i menys seguretat.

-La manca de connexió de Tarragona amb l’alta velocitat, que provocarà que els trens de llarga distància no passin per la ciutat, sinó per l’estació del Camp de Tarragona.

El candidat republicà ha recordat la reunió convocada per l’alcalde Ballesteros el 5 de febrer per fer un front comú polítics, associacions i entitats de la ciutat per fer un front comú amb Madrid per millorar les infraestructures ferroviàries, que va quedar desactivada pocs dies després amb una visita conjunta de l’alcalde i el portaveu municipal i diputat del PP Alejandro Fernández a Madrid que va acabar amb aquestes reclamacions aparcades.

Ricomà ha conclòs que “aquesta situació de desídia de l’Estat demostra la necessitat d’un estat propi que gestioni les infraestructures amb l’objectiu de generar riquesa i no pobresa com passa actualment.”

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s