Proposem la ubicació del Centre d’Investigació i Creació Artística a l’actual recinte firal

Pau Ricomà Xavi Andreu Palau FiralLa candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) a les eleccions municipals de Tarragona proposa la ubicació del Centre d’Investigació i Creació Artística a l’actual recinte firal, amb la gestió compartida amb el sector, per tal d’incentivar el treball interdisciplinari i el lideratge artístic al territori. El candidat a l’alcaldia d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, ha afirmat que “els artistes de la ciutat no poden estar al carrer com ha apostat l’actual govern, sinó que necessiten un centre estable i les activitats al carrer han de ser un complement.”

Ricomà ha descrit aquest espai del Palau Firal i de Congressos com el més adequat per acollir aquest equipament destinat als artistes i creadors de la ciutat: “Són 2.100 m2 diàfans, que es poden parcel·lar. La inversió seria molt mínima i en poc temps es podria posar en marxa. Una ciutat com Tarragona, per la seva mida i tradició artística i de docència en aquest àmbit, necessita un espai com aquest”. L’alcaldable republicà emmarca aquesta proposta en la remodelació integral de la Part Baixa, que abasta rehabilitació d’habitatges, millora de la mobilitat i del comerç i la cultura com a eix vertebrador, amb Centre d’Investigació i Creació Artística al Palau Firal i la gran Biblioteca de Tarragona i el nou Museu arqueològic a la Tabacalera.

El candidat d’ERC-MES-MDT, Pau Ricomà, ha assenyalat que el recinte firal del Palau de Congressos no s’ha consolidat com un espai firal i que cada cop se n’organitzen menys i ja només queda al Parc de Nadal, que, a més, organitza alguns actes a la Tàrraco Arena Plaça.

Ricomà, ha defensat que el Palau Firal i de Congressos s’obri a la ciutat com va passar quan entre el 2007-2011 ell era president de l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic, que gestiona l’espai. Ha recordat que en aquella època al Palau va acollir exposicions com les de Robert Kappa i una del REC amb vestuari i objectes originals del món del cinema. També aposta per una programació estable de música clàssica en aquest espai.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s