Apostem per la participació i la transparència

plaça de la FontLa candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) a l’alcaldia de Tarragona té com un dels seus principis bàsics la transparència i la participació i per aquesta raó aquest dimarts ha presentat diverses propostes que tiraran endavant si formen part del proper govern municipal: l’impuls de consultes a la ciutadania per a temes importants, rebre els veïns i veïnes als barris i apostar de veritat per un govern obert.

El candidat a l’alcaldia, Pau Ricomà, ha assenyalat com un dels primers processos de participació que tiraran endavant la creació d’un òrgan territorial de gestió descentralitzada a la Móra-Tamarit i algun altre barri de la ciutat que pugui tenir unes característiques semblants. “Aquest procés participatiu hauria de desembocar en la creació d’aquest òrgan en què hi estarien representats de forma paritària representants polítics i veïns i veïnes del barri”, ha apuntat Ricomà.

ERC-MES-MDC també aposta per acostar els regidors als diferents barris i per això, els seus representants a l’Ajuntament aniran als Centres Cívics per rebre allí els veïns i veïnes i acostar d’aquesta manera l’administració local a la ciutadania . Ricomà ha criticat les promeses d’altres alcaldables de rebre els  veïns a l’Ajuntament de forma massiva, que el dia a dia de l’Ajuntament els farà incomplir i ha recordat que alguns d’ells, com és el cas del popular Alejandro Fernández passen més temps fora de la ciutat que a la ciutat a causa de responsabilitats polítiques en altres institucions.

El cap de llista republicà també ha refermat l’aposta de la coalició per un govern obert. “Hem d’ensenyar a la ciutadania les compres i els contractes que fa l’Ajuntament. És la millor manera de lluitar contra la corrupció. A més, hem d’aconseguir que totes les dades de què disposa l’Ajuntament siguin accessibles a la ciutadania. Per exemple un investigador o un emprenedor que engega un negoci  ha de poder saber les visites i pernoctacions a la ciutat. Les dades no són un patrimoni del govern municipal per usar-les segons els seus interessos sinó que han d’estar a l’abast dels tarragonins i les tarragonines”, ha explicat Ricomà.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s