L’eurodiputat d’ERC Josep Maria Terricabras visita els pescadors tarragonins

reunio pescadors terricabrasL’eurodiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya, Josep Maria Terricabras, acompanyat del candidat a l’alcaldia d’ERC-MES-MDC, Pau Ricomà, i altres membres de la llista, s’ha reunit aquest divendres amb la junta directiva de la Confraria de Pescadors de Tarragona i alguns pescadors de la ciutat. Terricabras ha escoltat les demandes i queixes del sector i s’ha compromès a portar-les al Parlament Europeu en forma de preguntes. L’eurodiputat i la Confraria treballaran en l’elaboració d’aquestes preguntes.

Els pescadors tarragonins han expressat a Terricabras la seva indignació davant de les lleis que aprova el Parlament Europeu, ja que es fan des del punt de vista de la pesca a l’Oceà Atlàntic, que és molt diferent del Mar Mediterrani i que es converteixen en lleis inaplicables. Altres problemes que han abordat són la contaminació que produeixen les piscifactories o la superpoblació de tonyines roges. La Confraria demanarà a l’Estat un estudi sobre aquesta situació, agreujada per les grans restriccions en la seva captura.

Un altre problema que ha sortit en la reunió és el retard per part del Govern espanyol del pagament de les compensacions per les aturades biològiques, que arriben a gairebé dos anys, cosa que no passa en altres comunitats autonòmes. Un altre problema amb què es troben els pescadors és que quan canvien els càrrecs del Ministeri, tenen més problemes amb les inspeccions, que sovint acaben amb sancions desproporcionades. Una situació que ha indignat a Terricabras és que molts cops els recursos que presenten els pescadors tarragonins per sancions menors, acaben amb quantitats molt més elevades, passant de 300 a 3.000 o 4.000 euros per exemple.

El candidat d’ERC-MES-MDC a l’alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat la importància del sector de la pesca a la ciutat, molt arrelat en el barri del Serrallo, i molt castigat pel Govern espanyol i Europa. Ricomà ha destacat el compromís de Terricabras de portar les queixes dels pescadors tarragonins al Parlament Europeu i que des del futur grup municipal se’n farà un seguiment i se’n comunicaran els resultats.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s