Proposem una transformació integral de la Part Baixa a partir de cinc propostes

Part Baixa Ricomà Andreu MasEsquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) es proposa fer de la Part Baixa un espai singular de Tarragona, aprofitant la seva arqueologia, els equipaments i fem sinergies amb el Serrallo i el Port.

“Aquesta zona de Tarragona ha estat oblidada durant dècades pels successius Ajuntaments de Tarragona. Hem de transformar integralment aquest espai incrementant la vida social, cultural i la reforma dels seus habitatges; dinamitzar el comerç i l’activitat econòmica del barri i gaudir dels nombrosos espais actualment desaprofitats per a la realització de múltiples activitats”, afirma el candidat d’ERC-MES-MDC a l’alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà.

Per aconseguir aquests objectius, Esquerra proposa cinc actuacions:

-Declarar la Part Baixa àrea de Conservació i Rehabilitació, que implica protegir els drets del ocupants legals, convenis de rehabilitació amb dotació de fons econòmic, entre altres mesures.

-Construir un pas soterrat per vehicles a l’estació, alliberant així al carrer Reial d’excés de trànsit. Aquesta actuació correspondria executar a ADIF, una exigència que en els darrers anys ha oblidat l’Ajuntament.

-Fer de les places del Carros i dels Infants dos espais de vida social. Punts de trobada i esbarjo.

-Crear un Centre de Creació Artística al Palau Firal, un espai de trobada i de coworking pels artistes de totes les disciplines.

-Impulsar un pla de dinamització comercial, amb la realització d’actuacions com la peatonalització de carrers i la promoció comercial.

Mesures urgents

“Rere l’excusa de la manca de diners per a la inversió, l’Ajuntament de Tarragona justifica la inacció davant dels greus problemes que pateix la Part Baixa. L’abandonament i negligència sols es pot entendre per una manca de sensibilitat vers el ciutadans de la Part Baixa i de tot Tarragona”, afirma el candidat d’ERC-MES-MDC a l’alcaldia de Tarragona, Pau Ricomà, que afegeix que calen actuacions urgents ja que “la falta de neteja i de seguretat són mancances evidents de la Part Baixa.” “Cal més presència policial de dijous a dissabte nit , a més, de vigilància en les escales del pas subterrani de la Plaça dels Carros per evitar vandalisme, ja que les escales mecàniques i els ascensors que mai funcionen, impedint el pas de cotxets d’infants i de persones amb mobilitat reduïda”, assenyala Ricomà.

ERC-MES-MDC també denuncia que la falta de manteniment dels embornals als carrers Smith, Reial i Jaume I comporta episodis amb d’olors i insectes, i el dèficit de neteja dels contenidors d’escombraries crea males olors i insectes. La candidatura independentista critica l’evident manca de neteja i manteniment de les places dels Carros i dels Infants i adverteix que cal recuperar-les ja que actualment ha no hi juguen nens i nenes i cal arranjar, doncs, els parcs infantils i incrementar l’ombra a l’estiu. També avisen que no es realitzen accions en contra l’incivisme dels propietaris de gossos que embruten les voreres. Finalment, assenyalen la falta de mobilització en contra Adif per l’estat de l’estació.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s