Parlem de polítiques de protecció dels animals urbans a Tarragona

debat polítiques animalsLa número dos de la candidatura d’Esquerra Republicana a Tarragona, Mònica Alabart, ha participat aquest dissabte en la taula rodona de representants polítics de la I Jornada de Polítiques Públiques de Protecció Animal, organitzada pel Grup d’Acollida i Adopcions (GAIA) Tarragona. Us oferim un resum de la seva intervenció, basada en el programa d’ERC en aquesta matèria.

Des d’Esquerra proposem mesures que es fonamentin en l’educació i la sensibilització vers la protecció dels animals, el foment de l’adopció, la desmotivació de la compra, l’esterilització, la sanció. Defensem la creació d’una Ordenança Municipal específica sobre Protecció Animal i l’impuls de programes educatius a les escoles de primària i secundària  sobre el respecte i convivència amb els animals.

Apostem també per la implantació efectiva del Projecte sobre colònies felines, amb la creació d’un carnet d’alimentador que vagi acompanyat de formació per a les persones voluntàries que vulguin alimentar els gats. Considerem necessari el control ètic de la població de coloms amb la instal·lació de colomers ecològics com a alternativa a les actuals matances.

Creiem que cal convertir la protectora d’animals de ciutat de Tarragona en un centre integral d’atenció als animals. A més de les seves funcions pròpies d’acollida i atenció als animals, altres funcions que li han de ser pròpies són:

  • Sensibilitzar la ciutadania sobre l’adopció (en detriment de la compra/venda) i el no abandonament dels animals de companyia,
  • Ser elcentre públic d’adopcions felines i canines amb convenis de col·laboració amb les entitats animalistes,
  • Tenir un unitat fixa d’esterilització o bé fer de base d’una Unitat Mòbil d‘Esterilització (UME)

També proposem la instal·lació de més papereres a la ciutat per tal que els responsables d’animals no hagin de recórrer grans distàncies per dipositar els excrements i aconseguir un efecte dissuasiu per l’incivisme i la brutícia urbana.

Cal un control del xips dels gossos per part dels membres de la guàrdia urbana i que tots els propietaris compleixin amb aquesta obligació per evitar els abandonaments dels animals. Finalment apostem per la creació d’un carnet d’adoptant i incentius fiscals i ajuts pels comerços que formin part de la xarxa social del carnet d’adoptant.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s