La manca d’inversió en infraestructures ferroviàries empobreix Tarragona

daimlerLa decisió de l’empresa Daimler de descartar el Port de Tarragona per a l’exportació de més de 200.000 vehicles a l’any és una conseqüència de  la marginació en inversions a què els governs espanyols ens han mantingut des de fa anys. Molt ens temem que altres empreses hagin pres decisions igual de perjudicials per a Tarragona i pel conjunt del territori i que no hagin estat fetes públiques.

Volem recordar que el retard en infraestructures ferroviàries ha esdevingut crònic i en aquesta línia les reiterades objeccions al Corredor del Mediterrani, posades pels representants del PSC-PSOE i PP davant les institucions europees, han esdevingut una veritable llosa pel desenvolupament econòmic del territori”, assenyala Ricomà.

En aquest context de connivència PSC-PP cal situar la desmobilització que s’ha produït després que el passat 5 de febrer, entitats i partits fossin convocats per l’Ajuntament per tal de fer un front comú en defensa de les imprescindibles inversions ferroviàries a Tarragona, entre d’altres les que han d’acabar amb la denigrant manca d’accessibilitat de la nostra estació. Dies després d’aquest acte reivindicatiu, l’alcalde de la ciutat va acordar, amb el secretari general d’infraestructures del Ministeri de Foment, un protocol d’inversions que té la mateixa força jurídica que el que l’any 2007 el mateix alcalde va signar amb la ministra d’habitatge, Carme Chacón, que havia de garantir la inversió en el Mercat Central que mai s’ha produït, i que el portaveu municipal del PP ha negat reiteradament que generés cap obligació per l’estat. Amb tot això, el front comú en defensa de les nostres infraestructures ferroviàries ha quedat aparcat per les maniobres entre PSC i PP.

Com vaig dir en la seva conferència de ciutat, el problema pel desenvolupament econòmic de Tarragona no és el procés d’independència, sinó que topem amb el retard crònic d’infraestructures imprescindibles, que fan evident que no tenim un estat que ens doni suport, sinó un estat que juga contra els nostres interessos amb la seva estructura radial i centralista. Un estat que no genera prosperitat sinó dificultats i, en últim extrem, pobresa.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s