L’objectiu número u en matèria d’habitatge els propers anys ha de ser la rehabilitació

debat habitatgeAquest dimarts 7 d’abril ha participat en la Taula Rodona “Polítiques publiques d’habitatges”, organitzada per la Càtedra d’habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV), junt amb altres vuit candidats tarragonins i moderada pel director de la Càtedra, Sergio Nasarre. He aprofitat per esbossar les línies generals del programa d’Esquerra Republicana en aquest àmbit, que considerem cabdal els propers quatre anys a la ciutat.

Un primer punt evident és que necessitem indicadors fiables de quants habitatges buits hi ha a Tarragona. Cal un nou cens d’habitatges buits. Sense saber el nombre real d’habitatges buits, on són, si estan agrupats o no, de qui és la propietat, quina antiguitat tenen, quin és el seu estat de conservació…és impossible fer una bona estratègia d’habitage social des de l’Ajuntament.

Necessitem polítiques més actives pel que fa a l’habitatge des de l’Ajuntament. El que tenim clar és que l’objectiu número u en matèria d’habitatge els propers anys ha de ser la rehabilitació. Apostem per la rehabilitació d’habitatges i proposem actuacions en diferents punts de la ciutat, com la Part Baixa, que serà una zona d’actuació prioritària per nosaltres, tal com ja hem assenyalat anteriorment.

Hem de potenciar la mediació i cal crear una taula sectorial local de l’habitatge i buscar fórmules intermèdies de propietat.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s