Proposem un paquet de mesures per la convivència dels ciclistes amb els vianants i els cotxes

bicicletes

La candidatura Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) considerem que una de les prioritats pel que fa a la mobilitat a la ciutat és resoldre el problema de convivència dels ciclistes amb els vianants i els cotxes. La congestió del centre i la contaminació acústica i atmosfèrica són altres dels problemes derivats en l’ús del cotxe.

Per això, apostem per una política de la bicicleta que ordeni el pas de vianants, ciclistes i altres vehicles i que afavoreixi una mobilitat segura, eficient, saludable i sostenible.

Per això proposem 4 mesures:

– Una xarxa de carrils bicicleta que cohesioni els punts generadors de mobilitat de la ciutat. Cal accelerar l’aplicació del  Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Per exemple, entre el Campus universitaris de Catalunya i Sescelades, entre els barris i el centre o entre l’Ajuntament i l’Hospital Joan XXIII.

– Crear aparcaments protegits per a bicicletes reservant-ne un espai dels pàrquings municipals, tant de dia com de nit, i multiplicar els aparcaments exteriors amb punt recàrrega per bicis elèctriques.

– Campanyes de sensibilització i foment de la bicicleta i la bicicleta elèctrica. Per exemple, fent pedagogia entre ciclistes, cotxes i vianants. També adequant la normativa per a que en determinades circumstàncies les bicis tinguin cabuda al transport públic sense que ocasionin molèsties a la resta d’usuaris.

– Impulsar bones vies que connectin amb els pobles del voltant amb vistes a situar Tarragona dins la Ruta del Mediterrani de l’Eurovelo (ruta número 8). L’Eurovelo és un projecte de la Federació europea de ciclistes per a implementar una xarxa de ciclorutes a través del continent. La mesura pretén que aquesta ruta passi per Tarragona i afavorir així l’arribada del nou turisme emergent.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s