Records abans de rebre el Reus

nàstic reusEl meu record dels Nàstic-Reus es remunta molt enrere. A aquells partits a la vella tribuna de fusta de l’avinguda de Catalunya, acompanyant el meu pare. Records llunyans d’una època en què no havia manera de sortir de Tercera, quan els rivals habituals eren el Sants, l’Europa, el Júpiter, el Sant Andreu, el Tortosa,la Cava… i, evidentment, el Reus. El gran rival!

Amb això del futbol s’han de tenir “enemics eterns” i la rivalitat és un gran al·licient. Per a mi, però, el Reus no és “l’enemic” més antipàtic. M’han fet més ràbia altres equips, concretament el Castelló, el Numancia o, des de fa uns mesos, el Llagostera. També amb l’Andorra vam tenir uns anys que déu ni do.

La rivalitat amb el Reus ha tingut episodis formidables i un fet bastant curiós entre equips rivals. Han estat molts els jugadors que han passat d’un club a l’altre, sense que això comportés cap gran disgust ni retret per part de ningú. Entre els reusencs que van recalar a Tarragona hi ha tres grans davanters, als quals sempre agrairem la seva classe i entrega: Masqué, Oribe i Escoda. Segur que n’hi ha més. En direcció contrària, em venen al cap els noms del mític Valero Serer, Castillejo i Socias.

Que aquest intercanvi de bons jugadors hagi estat tan habitual es pot explicar perquè gairebé sempre el salt al Nàstic ha estat una promoció professional. Històricament el Nàstic ha estat un club més potent futbolísticament i ha militat en categories superiors molts més anys. Per això, la majoria d’aquests jugadors –Socias potser és un cas diferent- han viscut els seus anys de plenitud futbolística al Nàstic i els períodes de formació o de final de carrera al Reus.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s