ERC Tarragona proposa 5 actuacions per a una nova política d’aparcaments

aparcamentsEsquerra Republicana de Catalunya hapresentat aquest dimarts 10 de marçuna sèrie de mesures per impulsar novapolítica d’aparcaments amb l’objectiu de“donar suport a l’economia local imillorar les condicions de vida, demanera especial les mediambientals.”

“Al centre de la ciutat de Tarragonaés on existeix un problema més agut d’aparcament, generat per ladescompensació entre demanda i oferta, i on es pot generar activitateconòmica en benefici de tota la ciutat: comerç, despatxosprofessionals, restauració, centres mèdic i serveis administratius”,explica el candidat a l’alcaldia d’Esquerra Republicana a Tarragona, PauRicomà, que afegeix: “Òbviament és molt necessari potenciar el transport públic, de manera especial el que ens connecta amb altresciutats i pobles del territori i amb mitges distàncies, però cometríemun error si això ens fes abandonar la necessitat d’una estratègia pelsdesplaçaments en vehicle privat.”

“Volem que les persones que vénen a treballar o a fer qualsevolactivitat en què hagin d’invertir-hi hores, puguin aparcar a un preuassequible i competitiu en relació a altres poblacions pròximes.També volem que les persones que hagin d’accedir als carrers méscomercials tinguin aparcament a l’abast, per la qual cosa calen unesrotacions fluïdes i que les persones de Tarragona que hagin d’utilitzarel cotxe pels seus desplaçaments no hagin de pagar preusprohibitius”, assenyala el cap de llista d’Esquerra.

aparcaments 2Les cinc propostes d’Esquerra Republicana són:

1. Un gran aparcament dissuasiu per 2.500 vehicles situat a l’Horta Gran, adreçat a les persones que es desplacen diàriament a treballar al centre de Tarragona. Tindrà un preu com el de l’actual zona taronja, d’1 euro. En el punt que proposem conflueixen totes les carreteres d’entrada a Tarragona. Hi passen 5 línies d’autobusos. Aquest número de places és suficientment gran com per fer rendible que hi hagi permanentment un agent que el controli i perquè a partir d’un nombre important ens podem plantejar un servei de llançadora.

2. Limitar el cost de l’estacionament als aparcaments municipals a una quantitat màxima de 4 euros. Aquests pàrquings ocupen un espai molt ampli del centre de Tarragona: Battestini (258); estació d’autobusos (180); Joan XXIII (488); Avinguda Catalunya (463); Lluís Companys (394); Saavedra (390); Bastos (350); Torroja (140), total 2.663 places de les quals s’han de descomptar les d’abonats.

3. Tarifes progressives: abaixar el preu de la primera mitja hora en les zones blaves per a fomentar la rotació.

4. Preu més baixos: oferir a les persones empadronades a Tarragona un preu més baix a totes les zones verdes.

5. Instaurar un sistema de pagament amb telèfon mòbil, com existeix a moltes ciutats mitjanes, que sigui ràpid, molt fàcil d’usar i que serveixi per pagar el temps real d’estacionament.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s