ERC vol crear una brigada municipal per actuar amb rapidesa a les escoles públiques de primària

Parlem d'educacióEsquerra Republicana de Catalunya proposem crear per una brigada municipal per als centres educatius públics de primària de Tarragona amb l’objectiu de solucionar els desperfectes que s’ocasionin en les instal·lacions municipals i per a donar suport en petits arranjaments en els centres escolars. ERC  defensem també establir una autonomia financera per aquests centres de primària -educació secundària té autonomia financera des del  Departament d’Ensenyament- assignant una dotació econòmica des de l’Ajuntament per aquests centres educatius amb la finalitat que puguin atendre les seves despeses bàsiques amb autonomia i funcionalitat.

En el debat que vam portar a terme fa uns dies sobre educació, mestres assistents van explicar casos de desperfectes i problemes en escoles que tarden un trimestre a solucionar-se i això no es pot permetre en una escola pública de qualitat, que és la que defensem. L’Ajuntament de Tarragona ha de ser més àgil i per això proposem una unitat especialitzada i d’actuació ràpida, i per això inclourem aquesta proposta en el seu programa.

ERC aposta per assumir, des de l’administració local, un paper de lideratge polític respecte a la promoció del treball educatiu integrat dels diferents agents que intervenen en el municipi. Els centres educatius  no poden  ser les úniques  institucions sobre la quals recaigui l’educació. S’han de superar les dinàmiques de fragmentació dels espais educatius i desenvolupar projectes comunitaris que permetin un treball educatiu d’entorn.

Esquerra considera que l´Institut Municipal d’Educació s’ha de convertir en l’eix de la ciutat de formació permanent i transmissió de coneixement dels centres educatius i sobre el qual ha de pivotar el treball en xarxa, acompanyats per la Universitat Rovira i Virgili com a font de coneixement investigador. Per altra banda, els centres de secundària (12-18 anys) tenen un paper fonamental en la transmissió cultural, històrica i patrimonial de Tarragona, com etapa inicial  de processos d´anàlisi i investigació. Es tracta de posar Tarragona al capdavant d’aquests processos.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s