Estrenem el cicle de debats d’ERC Tarragona parlant d’educació amb Vicent Villena

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La sala d’actes de la Casa del Mar s’ha omplert aquest dimarts 27 de gener en el primer dels debats sectorials que organitzarem durant els propers mesos Esquerra Republicana a Tarragona i que ha tingut com a títol “Parlem d’Educació”. Entre els assistents hi havia els directors de diversos centres, com Sant Domènec, Sagrat Cor i Col·legi Campclar; mestres; inspectors d’ensenyament; la presidenta d’Òmnium del Tarragonès, Rosa Maria Codines, i l’exconseller d’Educació del Govern de Catalunya  Josep Bargalló. Vam quedar molt satisfets de l’afluència de gent a l’acte i el nivell de les diferents intervencions i del debat.

El format inclou una presentació inicial meva com candidat d’ERC a l’alcaldia de Tarragona  i una intervenció d’un expert, en aquest cas el mestre i exdirector dels Serveis Territorials de la Generalitat a Tarragona i membre de Moviment d’Esquerres (MES), Vicent Villena. Després s’obre  un debat amb la intervenció dels assistents, en la seva gran majoria professionals del sector de l’educació de Tarragona.

En la introducció, vaig explicar que des d’ERC Tarragona estem treballant el programa d’educació des de quatre grans àmbits: els equipaments, l’oferta educativa, les estructures organitzatives i la ciutat com a eina educativa. Vaig assenyalar que “considerem fonamental que els centres desenvolupin la seva activitat amb harmonia i interacció amb i’entorn, i que l’Ajuntament ha d’actuar activament per facilitar-ho.”

La intervenció de Vicent Villena

Villena  va parlar de les possibilitats i reptes que se li obren a l’educació a partit dels avenços científics en el terreny de la neurociència i les descobertes sobre les connexions de xarxes neuronals. L’exdirector dels Serveis Territorials va establir un paral·lelisme amb la xarxa que hauria de ser l’educació en una ciutat com Tarragona, amb tots els agents implicats: mestres, famílies i Ajuntament. Villena aposta per un canvi profund en el sistema educatiu, més enllà dels canvis legislatius continus a què estem acostumats: millora del procés de selecció dels docents, una millor capacitació, recuperar el prestigi dels mestres, millorar els resultats a les aules…

Altres aspectes importants, segons Villena, són les llars d’infants o la formació d’adults, on destaquen les mancances de Tarragona en comparació amb Reus i el model d’èxit de Mas Carandell. En les intervencions del públic van quedar en evidència la manca de pressupost de l’Ajuntament de Tarragona en educació i una manca d’atenció als centres, que, per exemple, provoca que petites reparacions tardin setmanes a solucionar-se.

La nostra candidatura aposta per Tarragona com una ciutat educadora i que “l’educació és un pilar bàsic en el programa de govern de la formació i que pot ajudar a corregir desigualtats existents en diferents barris de la ciutat”. Vull destacar també el treball intens de les persones que formen el grup de treball sobre educació i que es podrà acabar de tancar amb les diferents aportacions com les rebudes en l’acte d’aquest dimarts.

Estiguem atents perquè ben aviat anunciarem la data i la temàtica del proper “Parlem de…!”

#ActivemTarragona

Anuncis

One response to “Estrenem el cicle de debats d’ERC Tarragona parlant d’educació amb Vicent Villena

  1. Retroenllaç: ERC vol crear una brigada municipal per actuar amb rapidesa a les escoles públiques de primària | Pau Ricomà 2015

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s